عادات  بد غذایی همچون مصرف  غذاهای آماده و پر کالری و نیز زندگی ماشینی و میزان بالای بی‌تحرکی، گروه بزرگی از افراد جامعه را مستعد ابتلا به طیفی از بیماری‌هایی از جمله چاقی، سندرم متابولیک و کبد چرب کرده است. از آنجا که کبد چرب از جمله بیماری‌‌های خاموش و بی‌نشانه است، پیشگیری از کبد چرب به آن بسیار مهم است، زیرا این بیماری معمولاً زمانی خود را نمایان‌ می‌کند که ذرات چربی بخش زیادی از سلول‌‌های کبدی را درگیر کرده‌اند و همین بی‌اطلاعی از حضور بیماری باعث تشخیص دیررس می‌شود.

معمولاً بیماری در مراحلی تشخیص داده می‌شود که امکان درمان مؤثر وجود ندارد. کبد چرب پس از درگیر کردن کبد با علائمی مانند ضعف، خستگی و احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم بروز‌ می‌کند. اصلاح سبک زندگی و اصلاح فرهنگ غذایی موثرترین درمان‌ها برای کبد چرب هستند و درمانهای دارویی اغلب نقشی اندک در مداواری این بیماری دارند. داروهای گیاهی با داشتن ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدان می‌توانند در بهبود بیماری‌های کبدی موثر باشند.

 

این گیاهان در طب سنتی برای کنترل و درمان بسیاری از بیماری‌ها به کار می‌روند. امروزه بسیاری از گیاهان با خاصیت حفاظت کبدی شناخته شده‌اند. از جمله عناب، کنگر فرنگی، کاسنی

 

 

شیوه‌‌های طبیعی و گیاهی درمان بیماری کبد چرب

  • عناب

عناب در طب چینی به عنوان دارویی برای درمان بیماری‌هایی همچون اختلالات کبدی، کم‌خونی و تنگی نفس استفاده می‌شده است؛ از این رو عناب را به عنوان «میوه زندگی» می‌شناختند. بررسی‌ها نشان داده است این گیاه می‌تواند بر آزادسازی هیستامین اثر مهاری داشته باشد. عصاره دانه عناب باعث بهبود گلوکز خون و پروفایل‌های لیپیدی می‌شود و خواص ضد التهابی دارد. مطالعات نشان داده‌اند که خواص دارویی عصاره عناب به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن است.

خاصیت عناب خشک چیست

  • کنگر فرنگی

کنگر فرنگی  از قدیمی‌ترین گیاهان دارویی در جهان است. عصاره این گیاه دارای آنتی اکسیدان‌های قوی‌ای است که اثر هیپوگلیسمی دارند. کنگر فرنگی دارای اثر صفراآور است، صفرا نقش بسیار مهمی در هضم و جذب چربی‌ها دارد و نقش مهمی در دفع کلسترول دارد.

این گیاه محتوی مقدار زیادی اینولین است. مطالعات نشان داده‌اند که اینولین موجب کاهش سطوح سرمی لیپیدها و کلسترول می‌شود. علاوه بر این ترکیبات موجود در کنگر فرنگی از طریق افزایش جریان صفرا و دفع بیشتر اسیدهای صفراوی می‌توانند سطح کلسترول را کاهش دهند. بر طبق تحقیقات مصرف روزانه کنگر فرنگی موجب بهبود بیماری کبد چرب در موش‌های آزمایشگاهی دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب می‌شود.

  • کاسنی

کاسنی گیاهی از خانواده گل ستاره‌ای با اثرات کاهنده چربی و قند خون و تقویت کننده کبد است. در مطالعات انجام شده بر روی کاسنی اثرات ضد می و آنتی اکسیدانی این گیاه ثابت شده است نشان داده شده است که کاسنی با افزایش سطح آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند در بهبود آسیب کبدی موثر باشد.

 

  • چای سبز

درمان گیاهی کبد چرب

نوشیدن چای سبز تاثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی‌ها در اطراف کبد دارد. توصیه می‌شود علاوه بر نوشیدن چای سبز، رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه‌ها را در برنامه غذایی خود بگنجانید و ورزش را فراموش نکنید. علاوه بر این، درمانگران طب سنتی چینی معتقدند نوشیدن چای سبز به صورت مستمر‌ می‌تواند از ابتلا به سرطان کبد نیز پیشگیری کند.

 

 

  • خارمریم

گیاه خارمریم یکی دیگر از گیاهان دارویی است که از آن برای درمان و پیشگیری از بیماری‌‌های کبدی استفاده می‌کنند. این گیاه ترکیبی به نام سیلی مارین دارد و می‌تواند در کاهش میزان جذب چربی و کاهش جذب کلسترول تاثیر گذار باشد. مصرف این گیاه با م درمانگر طب سنتی‌ می‌تواند به بهبود عملکرد کبد کمک کرده و سرعت تولید دوباره سلول‌‌های کبدی را بیشتر کند.

درمان گیاهی کبد چرب

  • زنجبیل

با گنجاندن زنجبیل در برنامه غذایی می‌توانید به کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندام‌‌های داخلی کمک کنید. میزن سوخت و ساز بدن افرادی که ٢ تا ٣ بار در طول هفته زنجبیل مصرف می‌کنند،‌  افزایش یافته و جذب چربی‌ها کاهش پیدا می‌کند

برای مصرف زنجبیل می‌توانید یک تکه از آن را در ماست رنده کرده و آن را بعد از صرف وعده‌‌های غذایی خود میل کنید. همچنین نوشیدن دمنوش زنجبیل  می‌تواند به کاهش جذب چربی در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلا به بیماری کبد چرب شود.

  • سویا

اصلاح رژیم غذایی با جلوگیری از رسوب چربی‌ها در بافت کبد می‌تواند مانع از ابتلای شما به کبد چرب شود. به جای مصرف پروتئین‌های حیوانی به ویژه گوشت قرمز‌ بهتر است از سویا و پروتئین‌های گیاهی استفاده کنید. می‌توانید در زمان درست کردن خوراک گوشت قرمز و سویا را با هم مخلوط کرده و استفاده کنید و مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانید.

  •  انار

انار میوه‌ای بومی ایرانی است که از قدیم از آن استفاده‌های دارویی فراوانی می‌شده است. امروزه تحقیق روی خواص درمانی آن طی چند دهه اخیر سرعت بیشتری گرفته است.

عصاره آب انار، پوست، برگ‌ها، میوه نارس و پوست میوه محتوی پلی فنی بالا و دارای خواص آنتی اکسیدان، ضد باکتریایی و ضد التهابی است، همچنین موجب کاهش سطح کلسترول می‌شود؛ از این می‌تواند در بهبودی بیماران کبد چرب موثر باشد. انار در درمان دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان  نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سال‌های سال است که در کشور هند از پودر زردچوبه به عنوان داروی گیاهی استفاده می‌شود. طبق تحقیقات پژوهشگران زردچوبه دارای ترکیباتی با خواص درمانی بسیار قوی است. کورکومین یکی از مواد اصلی در ترکیبات زردچوبه است؛ کورکومین ضدالتهابی قوی است که خواص آنتی‌اکسیدان دارد.

مشخص شده است کبد افرادی که زردچوبه را به عنوان چاشنی در برنامه غذایی روزانه خود گنجانده‌اند، در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب مقاوم تر عمل می‌کند و احتمال ذخیره شدن ذرات چربی در آن کمتر است.

 

آنچه نباید بخورید

اگر اضافه وزن دارید، در معرض ابتلا به کبد چرب خواهید بود، بنابراین بهتر است تغذیه مناسب داشته باشید و فعالیت‌های ورزشی را فراموش نکنید. از مصرف خوراکی‌هایی مانند غذا‌های فریز شده و یخ زده، ترشی‌ها، لبنیات پرچرب، انواع سس‌ها، نمک زیاد، فست فودها، انواع شیرینی‌ها، غذاهای سرخ کردنی خودداری کنید و به جای آن‌ها از میوه‌‌ها و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

منبع : سایت چی نیاز داری


سبک زندگی سالم کبد ,کاهش ,غذایی ,بیماری ,می‌شود ,گیاه ,کبد چرب ,این گیاه ,است که ,ابتلا به ,بیماری کبدمنبع

درمان گیاهی کبد چرب

چرا باید حتما ریواس بخوریم

15 مدل غذا با کلم بروکلی

آیا نخ دندان اورال بی سمی است؟

کنترل و پیشگیری از آلرژی فصلی و بهاری

آموزش گلدوزی روی شلوار لی

با افراد افسرده چگونه رفتار کنیم

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سختی گیر رزینی آب صنعتی خرید و فروش انواع ترازو فروشگاهی مسافرت رزرو ارزان ترین تورهای مسافرتی داخلی و خارجی قیمت خرید انواع ایزوگام شرکت معماری در تهران میهن کلش اخبار خودرو شاه شب مجله اینترنتی قرمز | مجله زیبایی، سرگرمی، فرهنگی، هنری، فناوری